История на храните: Кокошка с трикольор
Франция си има и своя национална кокошка
Галският петел може и да кукурига на воля, но в кулинарно отношение го изпреварват кокошките от региона Брес, близо до град Лион. Тези птици са обявени не само като най-вкусните, но и са оцветени в багрите на френския трикольор. Повече за тях в новото издание на “История на храните”.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ
Алеко Дянков
Учи специалностите "История" и "История на изкуството" в университета "Фридрих Вилхелм" в Бон, Германия. Журналистическата си кариера започва като кореспондент от Германия на в. "Демокрация" през 1990 г., а три години по-късно постъпва в Немска редакция на Радио България, предаванията за чужбина на БНР. След 2003 г. работи в различни медии, главен редактор е на списанията "Меню" и "Власт и вино". В АГРО ТВ е от самото начало и заема поста на международен редактор. В средата на 2014 г. създава ежеседмичното предаване "История на храните", което води и до днес. От 2018 г. съставя и води седмичния обзор на международните новини.