Изборът: био или промишлени храни
Как да се храним здравословно? Френски експерти очертаха много съвременни тенденции. От яростното отхвърляне – като нехуманно, яденето на месо „защото то е смърт и производството му замърсява околната среда“. Като контрапункт на фаст фууд се появи движението слоу фууд и все по-търсени са биохраните, които във Франция заемат сериозен дял – произвеждат се на около 4% от обработваемата земя. Чуха се и познатите препоръки: да се консумират повече плодове и зеленчуци, които снижават значително риска от сърдечно-съдови заболявания. Разбира се, дискусията не подмина т.н. устойчиво производство, при което се опазва околната среда. Развенчава се мита, че биопродуктите са по-скъпи,че ценово са недостъпни за по-широк кръг хора.
Ще научите повече по темата в Новина+ на Валентина Спасова на 25 септември от 18:40 по АгроТВ.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ